YSN – Yngres Stålnettverk


Som en del av Norsk Stålforbund jobber YSN med å fremheve kompetanse og bruken av stål. Men vår del av organisasjonen skiller seg ut ved at den styres av, og for, unge interessenter i stålbransjen.
Vi er opptatt av å skape et faglig og sosialt nettverk på tvers av de som har interesse av stål.

Målgrupper

Organisasjonen er i all hovedsak tilrettelagt alle interessenter rundt temaet stål som er mellom 18 og 35 år. Vi er i utgangpunktet ikke begrenset til noen spesielle målgrupper, og ønsker studenter, arkitekter, ingeniører, kontorarbeidere og alle andre hjertelig velkomne.

Aktiviteter

YSN arrangerer aktiviteter for å fremme kompetanse, erfaring og bygging av sosiale nettverk.

⚙️Befaringer på byggeplass, verksted og stålverk
⚙️Nettverkstreff og sosiale aktiviteter
⚙️Kurs, konferanser og seminarer arrangert av YSN og Norsk Stålforbund

Vi ønsker i tillegg å ha et fremtidsrettet syn, da det ofte er de yngre som vil leve i dens hverdag. Derfor oppfordrer YSN også gjerne organisasjoner og bedrifter til å gjøre mulighetene vi tilbyr kjent for aktuelle kandidater.

Du behøver ikke være medlem av Norsk Stålforbund, eller være ansatt i en tilhørende bedrift, for å kunne delta på YSN sine arrangementer. Vi er åpne for alle! 😁

YSN er å finne i hele landet

Siden oppstart i 2018 har YSN hatt et mål om å ha medlemmer spredt over hele landet. I dag har YSN 250 medlemmer i alle landets fylker – samt to regionskontorer for å nå ut til flere av våre medlemmer.

Regionleder Karen Søreng.

YSN Nordland

På bakgrunn av sterk vekst i medlemstallet og en større andel medlemmer i nord, åpnet YSN avdeling i Nordland i starten av 2023, med base i Mo i Rana. Karen Søreng ble innstilt som YSNs første regionleder. Med seg på teamet har hun Evita Bakken Sandvær og Mette Johansen – alle tre ansatt i Celsa.

YSN Rogaland

Regionleder Steffen Skinnarland.

Suksessen med regionskontoret i Nordland og en stor interesse for nettverket gjennom 2023 gjorde at YSN kunne utvide nok en gang. Januar 2024 styrket YSN sin tilstedeværelse i Rogaland, med base på Bryne. Ønsket er å øke samarbeidet, dele kunnskap og bygge nettverk i stålindustrien. Utvidelsen til Rogaland er en viktig strategisk satsing, både på grunn av regionens betydelige bidrag til den norske stålsektoren, og fordi det er blitt mange medlemmer der.

Til ledervervet har YSN valgt Steffen Skinnarland, som er ansatt i Nordic Steel.

Styret i YSN

Styreleder: Aleksander Lundeland
Styremedlemmer:
Leif G. Hübert
Daniel Bang
Katrine Myhre
Aksel Ellersgaard Johannessen
Sekretær: Mari Solheim

Kontakt styret ved å sende en henvendelse til ysn@stalforbund.com


Tidligere avholdte studiereiser:

Befaring på Vikingtidsmuseet 8. februar 2024

Yngres Stålnettverk, i samarbeid med Yngres Betongnettverk, gjennomførte nylig en spennende befaring på byggeplassen til det kommende Vikingtidsmuseet. Denne begivenheten markerte en unik mulighet for de unge talentene i stål-og betongbransjen til å utforske et av de mest etterlengtede kulturprosjektene under oppføring.

Under befaringen fikk medlemmene av YSN en grundig innsikt i de komplekse stålstrukturene som utgjør ryggraden i det kommende museet. De fikk også muligheten til å lære om de innovative betongmetodene som blir brukt for å sikre både bærekraftighet og estetikk i bygget. Deltakerne ble imponert over det presise samspillet mellom stål- og betongelementene, som er avgjørende for å realisere arkitekturens visjon.

Befaring på Construction City 25. oktober 2023

Yngres Stålnettverk, i samarbeid med Yngres Betongnettverk, fikk nylig en eksklusiv mulighet til å utforske et av Norges største pågående byggeprosjekter, Construction City. Med et antall på 12 deltakere ble dagen innledet med en grundig presentasjon av prosjektet, levert av Heidelberg Materials, med bistand fra Betonmast og AF Gruppen.

Etter den engasjerende presentasjonen var det tid for å ta med seg kunnskapen ut i feltet. Guidene ledet gruppen gjennom prosjektets høydepunkter, og deltakerne fikk et unikt perspektiv på løsningene som ligger bak hver komponent i bygget. Underveis ble det lagt vekt på samarbeid og kunnskapsutveksling, og deltakerne ble oppfordret til å stille spørsmål og dele egne erfaringer.

Studietur til Valencia 20.-22. oktober 2023

Norsk Forening for Stålkonstruksjoner arrangerte studietur til Valencia tilbake i 2002 og 2011 med stor suksess. I dagene 20.-22. oktober reiste vi igjen til Valencia for å se og oppleve stålkonstruksjoner og stålarkitektur av ypperste klasse. Dette var første studietur til utlandet etter Korona-pandemien. 30 deltakere var med på turen, hvorav 5 av disse var fra Yngres Stålnettverk.

Studiereise til Mo i Rana 29.-30. september 2022

Norsk Stålforbund og NFS i samarbeid med Celsa arrangerte en studiereise til Mo i Rana 29. – 30. september. Med på turen var også syv deltakere fra Yngres Stålnettverk (YSN). På turen besøkte vi stål- og valseverket til Celsa Armeringsstål, verkstedet til Grotnes Steel og IMTAS Prosjekt. Det var også et faglig seminar med presentasjon av Mo Industripark og Freyr sin nye batterifabrikk, en gigafabrikk som nå bygges i Mo Industripark.

———-

Studiereise til Fredrikstad og Sarpsborg 11 – 12. mai 2022

YSN medlemmer på besøk hos Pretec. Fra venstre: Sander Hansen, Ramin Shakori, Aleksander Lundeland, Aksel Ellersgaard Johannessen, Mari Solheim og Katrine Myhre.

Den norske Stålgruppen, i samarbeid med Norsk Stålforbund, arrangerte en meget interessant studiereise til boligprosjektet Cicignon Park i Fredrikstad og Pretec AS i Sarpsborg 11. – 12. mai 2022. Studiereisen samlet 25 deltakere, herav 6 fra Yngres Stålnettverk.
___

Studiereise til Hamar 23 – 24. september 2021

Norsk Forening for Stålkonstruksjoner, i samarbeid med Norsk Stålforbund, arrangerte en meget interessant studiereise til Vernebygget over Hamar Domkirkeruin og til Ivar Bråthen Mekaniske verksted 23. – 24. september 2021. Studiereisen samlet 20 deltakere, herav 6 fra Yngres Stålnettverk.

Les om studiereisen HER
___

Studiereise til Kistefos museum 17 – 18. september 2020

Norsk Forening for Stålkonstruksjoner, i samarbeid med Norsk Stålforbund, arrangerte en meget interessant studiereise til Kistefos Museum 17. – 18. september 2020. Grunnet reiserestriksjoner var det i år ikke mulig å legge studiereisen til utlandet. Studiereisen samlet 26 deltakere, herav 6 fra Yngres Stålnettverk.

Les om studiereisen HER
___

YSN studiereise til Økern Portal 1. november 2019

Dagen etter Norsk Ståldag, fredag 1. november, var Yngres Stålnettverk (YSN) på tur til Økern Portal, Oslo. Studiebesøket samlet 20 personer fra forskjellige deler av stålbransjen, som entreprenører, konsulenter og leverandører.

Les om studiereisen HER
Program HER
___

YSN studiereise til Oxelösund 3 – 4. juni 2019

YSN sammen med vårt søsternettverk i Sverige, Norsk Stålforbund, og SSAB, arrangerte en uforglemmelig studiereise til SSABs stålverk i Oxelösund, utenfor Stockholm, og til utvalgte stålbygg under oppføring i Stockholm. Dette var den første utenlandsreisen for YSN, og en sjelden anledning til å besøke et aktivt stålverk, få faglig påfyll, og knytte kontakter med YSN medlemmer i Norge og Sverige.

Les om studiereisen HER
Program HER
___

YSN studiereise til Skihallen SNØ 12. oktober 2018

YSN var på besøk hos Betonmast på Lørenskog, og det som skal bli verdens største innendørs skihall med alpinbakke, SNØ.

Les om studiereisen HER
Program HER