YSN – Yngres Stålnettverk


Som en del av Norsk Stålforbund jobber YSN med å fremheve kompetanse og bruken av stål. Men vår del av organisasjonen skiller seg ut ved at den styres av, og for, unge interessenter i stålbransjen.
Vi er opptatt av å skape et faglig og sosialt nettverk på tvers av de som har interesse av stål. Her fra et studiebesøk til skihallen SNØ.

Målgrupper

Organisasjonen er i all hovedsak tilrettelagt alle interessenter rundt temaet stål som er mellom 18 og 35 år. Vi er i utgangpunktet ikke begrenset til noen spesielle målgrupper, og ønsker studenter, arkitekter, ingeniører, kontorarbeidere og alle andre hjertelig velkomne.

Aktiviteter

YSN arrangerer aktiviteter for å fremme kompetanse, erfaring og bygging av sosiale nettverk.

Eksempler på disse er: turer på byggeplass, verksted og stålverk, ofte supplert med innførende foredrag om temaer slik som eksempelvis standarder (f.eks. EN-1090), sertifisering, arkitektur og digitalisering. Vi ønsker i tillegg å ha et fremtidsrettet syn, da det ofte er de yngre som vil leve i dens hverdag.

Utover aktiviteter som omhandler kunnskapsheving, vil vi også ha sosiale møter med fokus på å kunne bli kjent med nye mennesker.

YSN oppfordrer også gjerne organisasjoner og bedrifter til å gjøre mulighetene vi tilbyr kjent for aktuelle kandidater.

Du behøver ikke være medlem av Norsk Stålforbund, eller være ansatt i en tilhørende bedrift, for å kunne delta på YSN sine arrangementer. Vi er åpne for alle!

Ny leder i Yngres Stålnettverk 👷🔧

Aleksander Lundeland tar over som styreleder i Yngres Stålnettverk, et nettverk som jobber aktivt med å heve kompetansen, interessen og bruken av stål.
 
– Det er en stor glede å få tillit som leder av Yngres Stålnettverk. Jeg ser frem til å bygge organisasjonen videre, på en måte som både tjener det profesjonelle arbeidslivet og som er til nytte for unge som er interessert i stål, sier Aleksander Lundeland.
 
Lundeland overtar ledervervet etter Ramin Shakori, som takker for seg etter to år som leder av YSN. Medlemstallet i YSN har blitt doblet under Shakoris ledelse.
 
– Det er gledelig at stadig flere får øynene opp for det som er en viktig og fremtidsrettet bransje i norsk næringsliv, hvilket gjenspeiles i økt medlemstall i YSN. Vi spår ytterligere vekst av unge som vil melde seg inn i, og delta på YSN sine aktiviteter, sier Shakori som ser frem til samarbeidet med Lundeland.
 
Ramin Shakori vil fortsette virket som styregrossist og innkjøpsgründer. Han har bakgrunn fra et vidt spekter organisasjoner – og ingeniørfag fra Universitet i Stavanger (UiS) og OsloMet.
 
Aleksander Lundeland er til daglig prosjektleder i Nordic Steel AS, som er et ledende stålsenter i Norge. Lundeland er utdannet byggingeniør med fordypning i konstruksjonsteknikk fra OsloMet og har erfaring fra landets største entreprenører.
 
– Alle som er interessert i stål er velkommen til YSN, det er en utrolig viktig samhandlingsarena mellom veldig mange ulike aktører. Vi bygger kompetanse på stål og møtes til sosialt samvær i nettverket, forteller Lundeland.

Styret i YSN

Styreformann: Aleksander Lundeland
Styremedlemmer:
Leif G. Hübert
Katrine Myhre
Aksel Ellersgaard Johannessen
Sekretær: Mari Solheim

Kontakt styret ved å sende en henvendelse til ysn@stalforbund.com


Tidligere avholdte studiereiser:

Studiereise til Fredrikstad og Sarpsborg 11 – 12. mai 2022

YSN medlemmer på besøk hos Pretec. Fra venstre: Sander Hansen, Ramin Shakori, Aleksander Lundeland, Aksel Ellersgaard Johannessen, Mari Solheim og Katrine Myhre.

Den norske Stålgruppen, i samarbeid med Norsk Stålforbund, arrangerte en meget interessant studiereise til boligprosjektet Cicignon Park i Fredrikstad og Pretec AS i Sarpsborg 11. – 12. mai 2022. Studiereisen samlet 25 deltakere, herav 6 fra Yngres Stålnettverk.
___

Studiereise til Hamar 23 – 24. september 2021

Norsk Forening for Stålkonstruksjoner, i samarbeid med Norsk Stålforbund, arrangerte en meget interessant studiereise til Vernebygget over Hamar Domkirkeruin og til Ivar Bråthen Mekaniske verksted 23. – 24. september 2021. Studiereisen samlet 20 deltakere, herav 6 fra Yngres Stålnettverk.

Les om studiereisen HER
___

Studiereise til Kistefos museum 17 – 18. september 2020

Norsk Forening for Stålkonstruksjoner, i samarbeid med Norsk Stålforbund, arrangerte en meget interessant studiereise til Kistefos Museum 17. – 18. september 2020. Grunnet reiserestriksjoner var det i år ikke mulig å legge studiereisen til utlandet. Studiereisen samlet 26 deltakere, herav 6 fra Yngres Stålnettverk.

Les om studiereisen HER
___

YSN studiereise til Økern Portal 1. november 2019

Dagen etter Norsk Ståldag, fredag 1. november, var Yngres Stålnettverk (YSN) på tur til Økern Portal, Oslo. Studiebesøket samlet 20 personer fra forskjellige deler av stålbransjen, som entreprenører, konsulenter og leverandører.

Les om studiereisen HER
Program HER
___

YSN studiereise til Oxelösund 3 – 4. juni 2019

YSN sammen med vårt søsternettverk i Sverige, Norsk Stålforbund, og SSAB, arrangerte en uforglemmelig studiereise til SSABs stålverk i Oxelösund, utenfor Stockholm, og til utvalgte stålbygg under oppføring i Stockholm. Dette var den første utenlandsreisen for YSN, og en sjelden anledning til å besøke et aktivt stålverk, få faglig påfyll, og knytte kontakter med YSN medlemmer i Norge og Sverige.

Les om studiereisen HER
Program HER
___

YSN studiereise til Skihallen SNØ 12. oktober 2018

YSN var på besøk hos Betonmast på Lørenskog, og det som skal bli verdens største innendørs skihall med alpinbakke, SNØ.

Les om studiereisen HER
Program HER