Norske Detaljhåndbokserien klar!

Nyheter

Stålforbundets Detaljhåndbokserie som består av syv deler, er endelig klar og kan kjøpes i vår butikk. Håndbokserien omhandler dimensjonering av søyleføtter, søyleskjøter, bjelke-søyleforbindelser, rammehjørner og søyletopper, bjelkeskjøter, bjelke-bjelkeforbindelser og stavforbindelser.

Alle delene har en felles innledning om standarder og andre bestemmelser. Hvert hefte inneholder dessuten detaljerte råd og anvisninger for utforming og dimensjonering av knutepunkter og forbindelser samt forskjellige typiske knutepunkter. For hvert knutepunkt er det beregningsanvisninger og beregningseksempler.

Håndbok-serien er basert på metoder og anbefalinger gitt i Eurokodene sammen med nasjonale bestemte parametere og utførelsesstandarden for stålkonstruksjoner, NS-EN1090-2.

Forfattere av håndbokserien er Wylliam Husson og Claes Fahleson.

Den norske utgaven er oversatt og bearbeidet i regi av Norsk Stålforbund. I avsnittene 1 og 2 er det gjort en del endringer i forhold til den svenske originalen for å tilpasse innholdet til norske regler og forskrifter og også til norsk praksis. I alle avsnittene og i alle beregningseksemplene er det benyttet faktorer og tall etter norske regler som på enkelte områder avviker fra de svenske. Rettighetene ble kjøpt av Stålforbundet i 2012.

Oversetter: Einar Braathu
Norsk fagkonsulent: Bjørn Aasen

Bestill Detaljhåndbokserien HER