Studiereise til Nederland, 22 – 23. oktober 2015


Norsk Stålforbund, sammen med P.A. Bachke AS, inviterer til en interessant studiereise til Nederland for å studere CNC-maskiner både hos maskinprodusenten Voortman og hos et nytt velutrustet verksted. Vi kommer også til å besøke et spennende prosjekt der stålkonstruksjonene har blitt tilvirket med avanserte CNC-maskiner: Europas største overbygde jungel, 150x110 m stort, med en avansert takkonstruksjon i stål, totalt 1300 tonn.

NB: Påmeldingsfrist: 30-08-2015

PROGRAM

Torsdag 22. oktober

Avreise 
08:20 Avreise med SAS fra Gardermoen 
10:05 Ankomst Amsterdams flyplass (Schiphol)

Lunsj

Ettermiddag 
– Presentasjon og omvisning på Voortman Steel Group 
– EN 1090 – Påvirkning av tilvirkningsprosessen av stål 
  Maskindemonstrasjoner: V304 + V320 skjærebord for plater 
– Multi System Integrering – Høy produksjon til lav kostnad 
  Maskindemonstrasjoner: V613 & VB1050 bore & kappelinje

Middag

Fredag 23. oktober

Formiddag 
– The Fabricator Maskindemonstrasjon: V808 | V550 | V600 
– Besøk til Wildlands Adventure Zoo Emmen

Lunsj

Ettermiddag 
– Besøk til Van den Brink Staalbouw

Hjemreise 
19:05 Avreise med SAS fra Amsterdam flyplass (Schiphol) 
20:50 Ankomst Gardermoen

Høydepunkter på reisen

Besøk til Voortman -«The Experience Center» – Framtidens stålbearbeiding I Voortman «Experience Center» kommer du å få se alle Voortmans maskiner «in action» med en etterfølgende omvisning i fabrikken for å se hvordan maskinene produseres samt hvordan de anvendes i full produksjon hos Voortman Staalbouw, et stålverksted i gangavstand fra «The Experience Center». Dette verkstedet har en komplett bjelkelinje fra Voortman. www.voortman.net/en/experience-center

«The Fabricator» – Automatisk sammenstilling- og sveiseenhet I løpet av besøket kommer du også å få se et glimt av framtiden i Voortmans nye automatiske sammenstilling- og sveiseenhet! Hvordan håndteringen av datastrømmen og hvordan informasjon om f. eks. sveiser overføres fra Tekla til «The Fabricator» vil også bli demonstrert.

Seminar: 
– EN 1090-2 – Påvirkning av tilvirkningsprosessen av stål Presentasjon av de tekniske krav som stilles på tilvirkning av lastbærende stålkomponenter. Tilvirkningstoleranser og hvordan kravene i EN 1090-2 håndteres ved anvendelse av automatisert tilvirkning diskuteres. Nye innovasjoner og hjelpemidler kommer også til å bli presentert. 
– Multi System Integration – Høy produksjon til lav kostnad Voortman leverer en helintegrert løsning kalt «Multi System Integration» (MSI). Flere ulike maskiner kobles sammen med et avansert håndteringssystem slik at de fungerer sammen som en enhet. Hvordan dette bidrar til høy effektivitet vil bli vist, både i teori og praksis.

Besøk til Van den Brink Staalbouw – stålverksted
Van den Brink Staalbouw har nettopp bygd et nytt verksted, utrustet med en bjelkelinje. Maskinene hos Van den Brink er VB1250 båndsag, V630 boreenhet, V704 merkeenhet samt ytterligere en bjelkelinje med en VB750 båndsag og en V613 boreenhet, V320 plateskjærebord med boreenhet samt, V550 stanse- og klippelinje.

Beøk til Wildlands Adventure Zoo Emmen 
I Emmen oppføres akkurat nå Europas største overbygde jungel som en del av Wildlands Adventure Zoo. Totalt 1300 tonn stål i et bygg på 150×110 meter med en tidsplan på kun 14 uker! Veksthuset bygges med en spennende stålkonstruksjon som er prosjektert for og tilvirket med avanserte CNC-styrte maskiner.

Priser og påmelding

Priser: Medlem i Norsk Stålforbund kr. 4.400. Ordinær pris kr. 5.700

Inkludert i prisen er 
– Flyreise tur/retur 
– Interntransporter (buss) 
– Hotell m/frokost 
– To lunsjer
– Middag torsdag kveld 
– Seminar og guidede omvisninger

Dersom man ønsker å reise fra en annen flyplass enn Gardermoen, ta da kontakt med oss;
post@stalforbund.com og vi vil sjekke tilgjengelighet, tid og ev. priskonsekvens.

Påmelding: 
Send epost til post@stalforbund.com og oppgi deltakeres fulle navn og epost-adresse(r), samt fakturaadresse.

Påmeldingsfrist: 20. august 2015.

Viktig: Det må betales full avgift dersom avbestilling mottas etter påmeldingsfristens utløp. Vi anbefaler alle å ha sin egen reiseforsikring. NB! Dersom avbestilling grunnet sykdom blir nødvendig må turen likevel betales.Utgifter må deretter refunderes via egen reiseforsikring ved innsending av legeerklæring/sykemelding til forsikringselskapet.

Forbehold: Vi tar forbehold om pris og tilgjengelighet dersom det blir overbooking (man vil i så fall bli kontaktet) og at ikke skatter og avgifter endres frem til avreisedato.

Arrangør: 
Norsk Stålforbund 
Kontaktperson: Kjetil Myhre 
Tel: +47 41 02 15 98 
post@stalforbund.com