Vernebygg for MS Finnmarken

Nyheter

I Stålbygg nr 4/2021 er Vernebygg for MS Finnmarken - Hurtigrutemuseet viet stor oppmerksomhet, som årets vinner av både Norsk Stålkonstruksjonspris og den europeiske stålprisen ESDA Laureate. Gunnar Næss i LINK Arkitektur har skrevet en lengre artikkel om prosjektet. Her finnes også et resumé fra Norsk Ståldag og de to hedersprisvinnerne Liv Eltvik og Bjørn Rotheim, samt mye, mye mer.

Fra Sverige er det også resumé fra Stålbyggnadsdagen og vinneren av Silverbalken, Rutger Gyllenram, som også har skrevet en artikkel i bladet kalt «Är ditt företag redo för återbruk och avancerad återvinning av EU-modell?»

Videre er det reiseskildringer fra Den norske Stålguppens studiereise til Vesterålen med besøk til Vernebygg for MS Finnmarken – og NFS sin studiereise til Vernebygg for Hamar Domkirkeruin.

Visste du at Frønes gang- og sykkelveibru blir verdens første lasersveisede bru? Om dette og den nye teknologien kan du lese i artikkelen «Bygge bruer med automatisert lasersveising – 4,2 meter i minuttet gjør den nye sveisemetoden lynrask».

En annen teknisk artikkel er «Att tänka på när du svetsar rostfria duplexa stål», skrevet av Johan Ingemansson, Lincoln Electric Nordic. I Stål gjør det mulig er det blant annet en lengre artikkel om Romsdalsgondolen, skrevet av Oddvin Myklebust, Nordplan AS.

Ønsker deg en riktig god jul og godt nyttår!

Du kan lese bladet HER. God lesning!