Stålbygg nr 3 er publisert

Nyheter

Dette nummeret inneholder bl. a. Verdens første fossilfrie stål ferdig for levering, de tre finalistene til Stålbyggndaspriset, Verdens første 3D-printede stålbro åpner i Amsterdam, Norsk Stålforbund på Arendalsuka 2021, Sirkulær Ressurssentral på Økern (Oslo), SpeedCore – a revolutionary method of composite structural-steel framing, Norske Arkitektstudenters Stålpris 2021 til Tobias Wihl, Corrugated web girders made of stainless steel for composite steel-concrete bridges og Eurokoden för rostfritt stål: Tillegg A2 til SS-EN 1993-1-4.

Erik Andersson i Lindab har skrevet om Synpunkter på utförandekontroll av stabiliserande takskivor. I forbindelse med at EU lanserer Taxonomi spør man i en artikkel: Är stål en hållbar investering? Samvirkedekker av stål og tre kan man lese om i Nordic System. To studenter har skrevet om en eksamensoppgave der de har sammenlignet klimapåvirkning fra sandwich veggelementer i hhv stål og betong.

I «Stål gjør det mulig» kan du lese om følgende norske prosjekter: Glassheisen i Arendal, Sammensatt stålkonstruksjon til Consulens Brygge og Giganthall til selvkjørende kjøretøy – og svenske prosjekter: Coop bygger automatiserad varuterminal i Eskilstuna, Slussen – avbördsluckorna, Sjölins Smide bygger ut åt OilQuick, Sveriges största ishall med 81 meter breda bågformade takstolar, Lagerbyggnad i Örebro från Northpower og Prefabsystem Syd bygger åt Geely på Lindholmen.

Björn Lindhe sitt sveisetips i dette nummeret er: Tolkning av svetsprocedurstandarder enligt EN 1090-2. På medlemssiden er det artikkel om Industrigruppen Stål og Fasade (IGS) sitt Sommermøte i Drammen. I «Medlemsforetak i fokus» er det om Nortech, en stor produsent av hattebjelkerkler. I «Standarder i fokus» er det om Oppdateringen av nasjonalt tillegg til NS-EN 1998-1 (jordskjelv).

Les bladet HER.